Domácí Toffifee

Autor:

VAŘENÍ

1 / 2 DALŠÍ FOTOGRAFIE ➔

Podívejte se, jak si můžete udělat chutné Toffifee doma!

Potřebujeme:

Skořápka:
150 ml 30% smetany
100 g cukru
30 g medu, nebo kukuřičný sirup
špetka soli
čajová lžička vanilkového extraktu

Náplň:
40 g 30% smetany
100 g mléčné čokolády
10 g másla

Poleva:
50 g hořké čokolády
10 g másla
20 lískových oříšků

Další:
Silikonová forma na led

Začínáme skořápkou. V hrnci smícháme vodu s cukrem a zahřejeme. Pak přidáme med a sůl. V další misce smícháme smetanu, sůl a vanilkové aroma. Když se všechno spojí, přidáme obsah misky. Vaříme, dokud se hmota nezačne podobat na karamel. Poté naléváme do formy a čekáme, až skořápka ztuhne. V jiném hrnci smícháme smetanu, čokoládu, máslo a zahřejeme. Teplou směs vlijeme do skořápek. Přidáme oříšek. Nakonec rozpustíme čokoládu s máslem. Polevu pak nanášíme na bonbóny. Toffifee necháme vychladnout.

Video naleznete na druhé straně:

Pokračování na další straně ->

Může se hodit:

Další

Comments are closed.