Houbařská sezóna je tu! Máme pro Vás nejlepší recepty na houbové smaženice

Autor:

VAŘENÍ

1 / 2 DALŠÍ FOTOGRAFIE ➔

Smaženice je první houbový recept, která vás napadne, když si z lesa přinesete plný košík. Kde rostou houby, vám sice neporadíme, ale recepty na poctivou smaženici vám nabídneme hned tři! Který si oblíbíte?

Klasická smaženice je tradiční české houbové jídlo, jehož základ tvoří samozřejmě čerstvé houby a vejce. Ideální je, když máte houby více druhů – smaženice je pak doslova koncertem nejrůznějších chutí. Kromě kmínu a cibulky do ní můžete přidat i další suroviny podle chuti. Pamatujte ale na to, že méně je více a že by měla dominovat chuť hub. Jak na to?

Tradiční smaženice
Suroviny (na 2 porce):

400 g čerstvých hub
100 g másla
4 ks vajec
1 ks cibule
kmín
pepř, sůl

Postup:

Houby očistíme, opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na plátky. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou, oloupanou cibuli, přidáme pokrájené houby a pod poklicí dusíme asi 15 minut. Osolíme, opepříme a za stálého míchání zalijeme rozmixovanými vajíčky, mícháme do zhoustnutí. Smaženice je nejchutnější s chlebem.

Pokračování na další straně ->

Může se hodit:

Další

Comments are closed.