Proč jíst borůvky? Toto ovoce dokáže zázraky!

Autor:

VAŘENÍ

1 / 2 DALŠÍ FOTOGRAFIE ➔

Borůvky toto léto rozhodně vedou! Nadešel čas, kdy si je můžeme vychutnat naplno!

Toto ovoce obsahuje vitaminy A a C, také jsou bohatým zdrojem fosforu, vápníku, hořčíku, sodíku a železa. Plody jsou bohaté na antioxidanty a snižují tak množství cukru v krvi. Jsou přímo stvořeny pro diabetiky. Níže je 5 léčivých vlastností borůvky.

1. Pomoc v boji proti rakovině 

Borůvky za svou krásnou barvu vděčí antokyanům, které potlačují šíření rakovinových buněk. Navíc obsahují i kyselinu gallovou, která tyto buňky také eliminuje, aniž by poškozovala ty zdravé.

2. Blahodárný vliv na zrak 

Vědci z celého světa opakují, že vysoké množství antokyanů zlepšuje zrak. Z tohoto důvodu by borůvky měli konzumovat hlavně řidiči, piloti, nebo lidi, kteří pracují u počítače. Například v kancelářích v Japonsku je šťáva z borůvek přímo nezbytná. Unaveným očím zabezpečuje potřebnou úlevu. Borůvkový extrakt se také přidává do kapek a tabletek pro regeneraci oční bulvy.

Pokračování na další straně ->

Může se hodit:

Další

Comments are closed.